Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku obvinili 29-ročného muža, ktorý má na svedomí niekoľko krádeží vlámaní

19.04.2013 Pezinok

Bratislava ( OR PZ Bratislava) Poverený príslušník PZ obvinil z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody 29-ročného Mareka Š. z okresu Pezinok. Podľa doterajšieho vyšetrovania sa mal obvinený dopustiť celkom 4 krádeží vlámaním - do pivnice, do motorových vozidiel, do priestorov záhradnej chaty.
V čase od 25.3.2013 do 8.4.2013 mal obvinený vykonať prvú krádež v pivničných priestoroch rodinného domu v obci Modra. Potom, sa čo vlámal do uzamknutej pivnice, z jej priestorov odcudzil 4kusy hliníkových diskov 17 spolu s osadenými letnými pneumatikami, ktoré neskôr za účelom predaja odfotil a takto ponúkol na predaj ďalšej osobe. Uvedenou krádežou tak poškodenému majiteľovi spôsobil škodu vo výške takmer 2.200,-€.
K druhej krádeži, ktorú má obvinený na svedomí, prišlo dňa 2.4.2013 v dopoludňajších hodinách v záhradkárskej oblasti obci Budmerice. Potom, čo obvinený preliezol pletivové oplotenie pozemku za záhradnou chatou, z pozemku odcudzil kovový liatinový gril spolu s platňou v celkovej hodnote 8,40,-€. Následne preliezol oplotenie pozemku a zo zaparkovaného motorového vozidla Škoda Fábia vzal kliešte, s ktorými vystrihol otvor na pletive. Cez tento otvor následne odcudzené veci preniesol do vozidla Škoda Fábia. Poškodením oplotenia tak obvinený spôsobil škodu vo výške 50,-€.
Desať dní po krádeži v Budmericiach mal obvinený podľa doterajšieho vyšetrovania vykonať krádež v Limbachu na ulici Pri kockách. Na stavenisku vykonal krádež vlámaním do tam zaparkovaných pracovných strojov a nákladných vozidiel, z ktorých prečerpal z palivových nádrží celkom 370 litrov nafty. Uvedeným konaním tak poškodil dvoch majiteľov, jednému spôsobil výšku škody takmer 350,-€, druhému takmer 170,-€.
Poslednú krádež, z ktorej je obvinený, vykonal dňa 13.4.2013 vo večerných hodinách v obci Častá na Zámockej ulici. Pred rodinným domom z tam zaparkovaného motorového autobusu odčerpal z palivovej nádrže 175 litrov nafty, čím majiteľovi spôsobil krádežou nafty viac ako 230,-€ a poškodením vozidla takmer 80,-€.
Obvinený je stíhaný väzobne , hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky.
Autor: Tatiana Kurucová
 

Vyberte región